Elektriske anlegget

Boligen vår har et utdatert elektrisk anlegg som vi etterhvert skal bytte ut. Vi har sett på forskjellige stikkontakter og brytere som vi kan få. Det kar kommet masse nytt på det elektriske til hjemmet. Før var det kun den standard grå stikkontakten fra elko, men nå er det kommet brytere i alle regnbuens farger og former. Dette er kult. Det gjør at også det elektriske i hjemmet vårt kan passe inn i interiøret. Og det er litt viktig siden vi først bruker masse penger på å pusse opp og vil gjerne at alt skal stå i stil med hverandre. Hvis du lurer på hvor gammel ditt elektriske anlegg er kan du titte på disse sidene, her er det bilder av alt fra veldig gamle stikkontakter og bryter til det mest moderne i dag. I boligen vår har vi både dimmere og vanlige enpolet brytere som vi ønsker å skifte ut.

Det morsomme er at vi kan selv kjøpe dette i en butikk og ikke gjennom en elektriker til dyre håndverkerpriser. Og utvalget er mye større også! Butikken, eller nettbutikken som vi bestiller gjennom heter elektro importøren og holder til i Oslo. Her trenger man ikke eget firma og vi kan fint handle her og betale med visa kortet. Prisene her er lavere enn med det påslaget elektrikeren har, og jeg syns det er gøy å se varene i hylla før vi kjøper de. Så får vi akkurat det vil ønsker. Vi fant en matt sort bryter som vi ønsker å bruke. Du kan se bryteren her. Merk at disse må bestilles i nettbutikken for å få den lave prisen. Men gjør som oss: dra ned til butikk i Oslo, se på alle varene du har lyst på og dra hjem igjen og bestill de over nettet. Slik får du både sett på varene og du får med deg rabatten for å bestille på nettet. Vi fant også sorte stikkontakter som kommer til å passe våre mørkegrå vegger utmerket. Se stikkontakten her.

Noe annet som vi vurderer er stikkontakter som har kun USB uttak. Dette passer perfekt til å lade mobiltelefonene uten å ha med transformatoren av en klump som sitter i enden. Og vi tror at USB ladning ikke er noe som kommer til å forsvinne med det første. Vi tror heller det er enda mer ting og produkter som skal lades opp via en usb kabel. Det kjekke med at elektrobransjen kan samles om en lade-kabel etterhvert gjør at vi ikke trenger å ha mange forskjellige kabler liggende.

Plus Sort - USB-stikkontakt

http://privat.elko.no/usb-stikkontakt/plus-sort-usb-stikkontakt-article1440-571.html

Men det er vel en liten stund til apple, samsung og microsoft blir helt enige om hvilken kabel som er den beste.