Friske opp balkongen

Balkongen vår er ganske kald og hard. Det er en standard balkong hvor det er en enkel grunnmaling oppå betongen. Vi har lenge sett på noen forskjellige løsninger som kan gjøre det hyggeligere ute på balkongen, men vi har ikke tatt tak i dette før nå! Vi har lyst til å tilbringe mer tid ute på balkongen, men det frister lite da det fort blir kaldt på beina. Så underlaget vi skal legge må også være isolerende mot den kalde betongen under. Vi tenker mest på å legge ferdige plater på gulvet, så slipper vi å kjøpe inn masse treplanker som skal kuttes og skjæres for å få best tilpassing på balkongen vår. Vi vil heller ikke ha noe som gjør at vi må vedlikeholde det mye, det er kjedelig å måtte gå løs på gulvet med maling hvert annet år. Det er nok av andre oppgaver i boligen!

Grunnarbeidet

For å se om dette er gjennomførbart hos oss både praktisk og økonomisk så har vi gjort en liten forstudie. Denne vil vise oss om flere produkter og priser slik at vi kan ta rett valg før vi i det hele tatt har startet på jobben med å få nytt herlig balkonggulv. Det første vi gjorde var å måle opp hele balkongen hvor vi ønsket underlag. Egentlig så ønsker vi underlag på hele balkongen også under grillen vår. Vi tror det ser bedre ut med samme gulv på hele balkongen. Under ser du skissen vi hadde for å måle opp vår balkong.

 

Vår skisse av balkongen

Vi har en god sittegruppe i rotting i hjørnet av balkongen. Vi tenker å legge gulvet under hele den også. Kanskje vi gjør om på møblene ute der en gang og da vil det ikke se fint ut hvis det er et stort område som ikke har gulv. Vår lille kjøkkenhage er i en lang hylle med små krukker så gulvet synes godt under her så vi legger også gulvet under her.

Området vi trenger till gulv er på 24 kvadratmeter ( 4 meter ganger med 6 meter ). Vi ønsker ikke å ta av dette gulvet om vinteren så det må kunne tåle vær, vind og frost. Og da er det viktig at det ikke er helt ødelagt når endelig våren kommer til syne igjen! Vi får lite snø inn på balkongen så det skal ikke være et stort problem.

Så oppsummering av grunnarbeidet:

  • 24 kvadratmeter gulvareal
  • Ligge ute hele året
  • Lite vedlikehold

Forskjellige løsninger

Det selges en god del forskjellige gulvplater der ute på markedet i dag. Vi vurderte de fleste typene og nevner nå disse nedenfor.

Jula – gulvplater i plast

Disse skal kun legges rett på eksisterende gulv og skal tåle alt av kjemikalier og temperaturer. Det ser også ut som om det er lett å kappe til dette for å få det til å passe siden alt er laget av plast. Det negative må nok være at det ikke ser så fint ut og det ser heller ikke særlig mykt ut å gå barbeint på.

Pris: 179 KR for 9 ruter (30 cm x 30 cm)som går til 1,5 kvadratmeter gulv. ( 179 kroner delt på 1,5 kvadratmeter)Kvadratprisen blir da 119 kroner

Vår pris blir: 119 kroner ganger 24 kvadratmeter = 2 856 Kroner

Jula – gulvplater i impregnert furu

Her står det lite informasjon om gulvplatene. Det første som slo oss var at de var ganske billige Men de gir 1 års garanti på platene så hvis man legger det på høsten så kan man se hvordan vinteren har behandlet gulvplatene. Men tanken på å legge gulvet for så å ta det opp igjen og kjøre det til butikken igjen er ikke noe som frister. Vi skal høre med butikken om disse tåler mer vær og vind enn det lille som er oppgitt på nettsiden.

Pris: 19,90 for en gulvplate på 0,5 meter ganger med 0,5 meter. Det gir en kvadratpris på 79,6 kroner.

Vår pris blir: 79,6 kroner ganger 24 kvadratmeter = 1 910 Kroner

Jula – gulvplater i kunstgress

Dette var fine plater men ble ikke godkjent i huset her. Dette må være de mykeste gulvplatene å gå på. Jeg har vært borti denne typen før og da var problemet at det tok veldig lang tid før det hadde blitt tørt etter en regnskyll. Det ser ut som om det problemet er løst siden “gresset” hviler på en plastramme som vil gjøre dreneringen lettere.

Pris: 4-pk 30 cm ganger 30 cm gir (1,44 kvadratmeter delt på pakkeprisen på 99 kroner) en kvadratpris på  på 69 kr.

Vår pris blir: 69 kroner ganger 24 kvadratmeter = 1 656 Kroner

Konklusjon

Vi valgte gulvplater i impregnert tre, dette var det beste valget for oss. Ikke ville vi ha vanlig plast og det kunstgresset blir litt for mye av det gode. Vi syns det lett kan se harry og rart ut med kunstgress på balkongen. Kanskje neste gang hvis vi går lei tregulvet.

Så dette prosjektet koster oss 1 910 Kr, men vi vil nok kjøpe en pakke ekstra, så har vi hvis vi må kappe det til for å få det til å gå opp på balkongen.

PS: Vi hørte med butikken og de sa at disse platene blir ofte brukt utendørs uten problemer.