Taklister i stua

Stuen vår har ikke lister, det er førte gang jeg har vært med på at en leilighet ikke har lister! Jeg var sikker på at det var noen som var ganske vanlig. Etter at vi først merket at det ikke var lister så er det nå veldig enkelt å se at det mangler lister i stua! Det å legge lister er noe vi ikke har gjort før, og vi har heller ikke noe av utstyr som man trenger for å legge disse taklistene!

Vi har en nabo som heller ikke har lister, men han har malt en enkel hvit kant øverst der listen ville gått. Vi har vært i leiligheten hans flere ganger uten å ha lagt merke til dette og det var først da dette kom som tema at han sa det. Det er ikke så lett å se at det kun er malt, det syns først når vi går helt inntil veggen og ser at det mangler noe trelist i hjørnet. Dette er en kjapp og billig løsning. Vi er ikke helt sikre på om vi skal gjøre det samme som han. Føler at det kan bli litt halvveis og det er kjedelig å bruke tid på å gjøre ting halvveis. Penger koster det også, og da er det kanskje bedre å bruke penger  på noe som faktisk får leiligheten til å se bra ut. Vi har heller ikke tenkt å bli boende her for alltid og taklister vil sikkert hjelpe på førsteinntrykket av leiligheten.

Etter å ha sett denne video-en fra Maxbo ser det ut som om det kan gå ganske lett og ledig å legge taklistene:

Men et problem som vi har er at vi ikke bare kan bruke en spikerpistol siden at alle veggene er av mur. Dette gjør det endel vanskligere. Finnes det noen annen måte? Vi har hørt at man også kan lime opp plastlister eller isoporlister. Kanskje det kan være noe for oss?

Vi fant en monteringsfilm av disse plastlistene. Det ser ut som at det er ganske enkelt å sette det opp. Alt bare limes rett opp. Uten noe skruer eller plugger. Dette er nok noe for oss:

Vi fant et firma som leverer kun fra nett, og det må sendes.  Firma-et het Fimline, http://www.fimline.no. De hadde veldig mye forkjellig å velge mellom og alt sammen er i isopor. De listene vi så på og vurderer å kjøpe er produktet som heter E-04 Taklist. Denne koster 20 kroner pr meter og det leveres i en pakke på 4 meter totalt. Det kommer også til å koste litt for lim og diverse. Vi skal sette opp alt i en oversikt under så er det lettere å sammenligne hva og hvem som er best og billigst for oss.

Stue = 20 meter taklist totalt.

Taklist i tre Maxbo

Listverk 20 meter a 47,90

Listverk Maxbo koster = 958 norske kroner inkludert moms.

Taklist i tre Coop Bygg

Listverk 20 meter a 145 kroner

Listverk Coop koster = 2 900 norske kroner inkludert moms.

Taklist i tre Byggmakker

Listverk 20 meter a 64,20 kroner

Listverk Byggmakker koster = 1 284 norske kroner inkludert moms.

 

Det var prisene på de listene vi kunne tenkt oss i de forskjellige butikkene. Coop var ganske dyre i forhold til de andre så jeg er glad at vi har sittet på nettet først for å se hvor de billigste er å få tak i. Det at det er billigst er ikke viktigst, men det er helt undødvendig å betale nesten det dobbelte som de andre butikkene for taklister som er nesten helt like.

Det viktigste for oss er at det er klart i butikken for å ta med hjem (vi hater leveringstider) og at de er ferdigmalte hvite.

Men hva med disse isoporlistene da?

Taklist i isopor Maxbygg

Listverk 20 meter a 39,95 kroner pr pakke pa to meter fra Maxbygg

Listverk i isopor koster 400 norske kroner inkludert moms.

Vi er solgt, dette er det billigste og kjappeste alternativet for stuen vår. Det er litt gøy når  prosjektet ikke koster mer! det blir spennende å se hvordan det ble.

Følg med!

TIPS

Ofte er det hjørnene og kappingen av trelistene i rett vinkel som gjør jobben vanskelig og restultete kan bli litt halveis. Derfor er det funnet opp disse hjørneklossene. Disse ser fine ut og gjør at man ikke trenger å kappe til fint i hjørnene! Sjekk disse dekorklossene hos Byggmax.